Åsikter och värderingar har ett egenvärde, de är inte bundna till ett visst parti

Man blir glad av att läsa att  Marit Paulsen går ut med att hon stödjer Fredrick Federlay som Svenska representant i EU. Hon är liberal och Fredrick är centerpartist. De personliga åsikterna och värderingarna är inte bundna till ett parti, de är just personliga. Det är dock svårt att medge att ett annat parti har bättre och vettigare ståndpunkter i en viss fråga.

Marit Paulsen ser ingen i sitt eget parti som är lika duktig att driva djurskydd och livsmedelsfrågor som Fredrick Federley säger hon.

Läs eller lyssna på inslaget här

Tänk om politik kunde fungera så här! Skull vi då slippa alla töntiga partiledardebatter med pajkastning, ett boostande av det egna egot och ett ohämmat och okritiskt stöd till det egna partiet. Vid närmare granskning så är ju många frågor i stort sett lösta på samma sätt oavsett parti.

Är det fler än jag som är trötta på att höra politiker uttala sig? Det kommer en massa ord och ljud ur munnen, men vad är innehållet, allt som oftast tomt! De saknar kunskap och substans och fyller då tid och rum med tomma ord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *