Detta är Punk

Joe Corré on burning his Sex Pistols collection: ‘It’s the ideas that are important, not the memorabilia’

Detta är punk [paw] riktigt. Punk är attityd och idéer, det är inte minnen och yta. Malcolm McLarens och Vivienne Westwoods son, Joe Corré  hade sedan lång tid planerat detta lilla event. Punken är död, länge leve punken. Han hotade med att bränna sin samling av skivor, kläder, posters med mera. En fin liten brasa i samband med 40 års jubileet för “Anarchy in the UK”. En samling vilken var  värderad till 57 miljoner. Han ville med detta få fram budskapet att Punk inte är en yta, en pryl, något att vara nostalgisk över. Punk  är attityd och idéer. Om det är äkta eller endast en kommersiell happening, ja det får framtiden utvisa.

Malcolm McLaren var dock inte helt fri från kommersiella misstankar han heller. Lanseringen av Sex Pistols ansågs av många skeptiker vara ett kommersiellt jippo, där de kläddes i kläder från hans frus (Vivienne Westwoods) affär. Så detta kanske sitter i generna att skapa sådan här uppståndelse och sedan har något annat i bakhuvudet. Det låter jag vara osagt, det är dock lite kul. Lite som KLF gjorde på sin tid.

Punk  var fyllt av adrenalin, inneboende aggressivitet, lite som tidig Hipp Hopp. De som idag kallar sig punk, är i många fall arenarockare som saknar attityd. Det kanske låter bra, men det är inte punk.

Artikel i The Guardian

http://punk.london/event/joe-corre-burns-his-punk-stuff/

f_126_

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *