Hur vill vi ha framtidens samhälle?

Idag var det fullständigt kaos på järnvägsstationen i Lund, detta trots att orsaken var en incident i Malmö. Det var inställda tåg, omdirigerade tåg och en allmän förvirring på stationen. Högtalaren kom konstant med nya meddelanden.

Det i sig är kanske inte så mycket att höja på ögonbrynen för, lite förvirring när det gäller tåg är de flesta som åker lite oftare vana vid nuförtiden. Idag var det dock inte SJ och banverket som var orsaken, det var en aggressiv man i Malmö som var hotfull och sa att han skulle spränga sin väska.

Polisen ingrep och sköt mannen i båda benen, kunde därefter spränga väskan. Faran var sedan borta. Detta orsakade mycket kaos, både i Malmö och efterföljande stationer.

Vardag i storstäder

Det som skrämde mig var kommentarerna från en mängd turister och tillresta anhöriga till alla firande studenter. Lund är denna sista vecka ett helt kaos av studenter på lastbilsflak, i parker och på stadens gator.

Jag kunde inte, kan inte låta bli att lyssna på människor som pratar ljudligt och högt på stan. Jag hörde idag vid åtminstone två tillfällen människor, ej svensktalande som inte kunde fatta att en man som verkade hotfull och med en eventuell bomb i sin väska kunde orsaka så mycket oreda. För mig lät detta helt sjukt! Är dessa människor så vana med knäppgökar som detta att det tillhör deras vardag? Jag kände direkt att i den staden de bor, oavsett vilken stad det rörde sig om, där vill jag inte leva, där vill jag inte uppfostra mina barn.

Ett sådant samhälle vill jag verkligen inte ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *