Ser inte storheten hos vissa artister

Jag har flera gånger blivit lite dumförklarad, i synnerhet på senaste tiden då jag sagt att jag inte gillar Bob Dylan. Hans gnälliga, lite nasal röst tilltalar inte mig, likaså att han andas genom sitt munspel. Det låter helt enkelt inte bra. Detsamma gäller då man visar sig vara PIK, Politiskt Icke Korrekt och inte gilla Kent. Kent är sega, lite stöniga och allmänt tråkiga. Jag ser inte storheten hos dessa artister, var finner jag den?

 

f_161_018

Babylon blues, Stry Terrarie på sång. Foto: Peter Frodin

Varför är det så här? Bob Dylan har säkert gjort en och annan bra låt och skrivit en och annan bra text, man får inte ett Nobelpris utan anledning. Det gör dock inte honom och hans musik bra. Jag äger inte en enda LP, EP, eller CD av honom. Kommer inte att rusa till affären och köpa någon nu heller när han blivit prisad för sina alster. Har hans texter en djupare innebörd, ja då har jag missat det. Jag sätter mig dock inte och läser texter på/till musik som i mina öron låter illa.

Att jag tog upp Kent är inte för att de är likvärdiga Dylan, de är de inte. De är bara rätt sega och lite trista. De aspirerar inte heller på något Nobelpris, så jämförelsen haltar lite där. Tråkig musik bara.

Jag tog upp dessa tillsammans är då jag blivit lite betraktad som kommen från en annan planet när jag nämnt att jag inte gillar dessa grupper och musiker. Kändes dessutom synnerligen aktuellt med Nobelpris till Dylan och Kent på avskedsturné.

Självklart är det många andra artister som jag inte gillar, men det väcker inte sådant uppseende att säga det. Man skall tydligen gilla dessa artister, så är det. Gör man inte det så är man konstig.

Min musiksmak gillas inte av alla

Lyssnade på Garbochock på Spotify idag, mina barn tyckte det var förfärligt, många andra skulle säga likadant. Stry sjunger lite halvfalsk, men det är bra, tycker jag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *